top of page

KWIEK BEWEEGROUTE

Kom in beweging. Doe de Kwiek Beweegroute.

Nieuwkoop, Het voorjaar en de zomer zijn bij uitstek de jaargetijden om meer naar buiten te gaan en lekker te bewegen. In Nieuwkoop kan dat sinds vorig jaar ook door de Kwiek Beweegroute te lopen.

De Kwiek Beweegroute is in 2018 in Nieuwkoop gerealiseerd dankzij de inzet van de Stichting GoedeDoelenDag, een organisatie die ieder jaar een nieuw goed doel realiseert binnen de Gemeente Nieuwkoop en daarvoor allerlei acties organiseert. Kijk voor meer info op https://www.goededoelendagnieuwkoop.nl/

De Nieuwkoopse Kwiek route is een rondje van ongeveer 1 kilometer en in dat rondje zijn allerlei oefeningen opgenomen. Nu is de drempel om aan zo’n rondje te beginnen voor sommige mensen wel wat hoog en daarom organiseert Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, bij voldoende belangstelling, een korte, gezellige cursus bewegen door middel van de Kwiek route.

In een klein groepje wordt de route gelopen en worden de verschillende oefeningen samen uitgevoerd. Samen bewegen is gezellig en vooral goed voor het lichaam en de geest. U leert nieuwe mensen kennen en wellicht besluit u, in aansluiting op de korte cursus, om voortaan wekelijks samen dit rondje af te leggen en zo te werken aan gezondheid en fitheid.

De cursus bestaat uit 6 lessen en kost 30 euro. Het rondje lopen met de oefeningen duurt ongeveer 45 minuten en de training wordt afgesloten met een kopje koffie of thee.

Heeft u interesse? Geef u dan op, uiteraard kan dit samen met een vriend of vriendin maar ook individueel inschrijven is natuurlijk mogelijk. Kom in beweging en bel 0172-575261, stuur een mail naar info@bakkerendevos.nl of loop even binnen in het centrum aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop

kwiekroute-2-1024x576[7722].jpg
opening 3-10-18 copy.jpg

Het was weer een geweldig jaar met een fantastische afsluiting van de GoedeDoelenDag op 25 augustus 2018. Nogmaals dank voor alle deelnemers van deze prachtige dag en alle sponsors !! Dankzij jullie hebben we ons doel bereikt "de KWIEK beweegroute".

bedrag.jpg

KWIEK beweegroute 2018

flyer met sporten 25-8 copy.jpg

Hieronder een stukje uit de gemeentekrant van Nieuwkoop

Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop zet zich in voor de ouderen

 

Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop zet zich elk jaar in voor een ander goed doel. Dit jaar is het goede doel de ouderen in de gemeente. Elk jaar organiseert de stichting in augustus de GoedeDoelenDag. De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan een vooraf gekozen goed doel, met een sociaal en maatschappelijk karakter.

 

Elk jaar GoedeDoelenDag in Nieuwkoop

Elk jaar organiseert Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop een vrolijke dag met activiteiten op het gebied van sport, spel, eten en entertainment in Sportcentrum Nieuwkoop – allemaal gesponsord – waar mensen tegen betaling aan deelnemen. De opbrengst komt geheel ten goede aan het doel dat de stichting voor dat jaar heeft aangewezen.

 

Afgelopen augustus is deze dag voor de vierde keer georganiseerd. De eerste twee keren waren het goede doel Pink Ribbon en Stichting De Opkikker. Daarna is gekozen voor regionale doelen, omdat dit meer leeft bij de mensen in de gemeente. Men ziet waar het geld aan besteed wordt. Zo ging in 2016 de opbrengst van de GoedeDoelenDag naar het beweegpad van Ipse de Bruggen te Nieuwveen en in 2017 naar Huize Kakelbont, een huis voor crisisopvang voor kinderen, in Noorden.

 

Keez-toernooi en andere acties

Ook dit jaar organiseert de stichting een GoedeDoelenDag op 25 augustus 2018 in Sportcentrum Nieuwkoop. De voorbereidingen daarvan zijn al in volle gang. Maar ook in de loop van het jaar is de stichting actief. Zoals deelname aan de Jumbo Sponsoractie, waarbij dit jaar een mooie derde plaats behaald werd.

Ook zal er op 16 februari een Keez-toernooi georganiseerd worden in Sportcentrum Nieuwkoop. Opgeven daarvoor is mogelijk via goededoelendagnieuwkoop@gmail.com. Daarnaast kan er gefietst worden tijdens de Rabobank Fietstocht. Ook zijn er in verschillende supermarkten in de gemeente flessenbonnenacties, waarbij statiegeldbonnen gedoneerd kunnen worden aan Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop.

Daarnaast is het ook mogelijk Vriend van de GoedeDoelenDag te worden, aanmelden daarvoor is mogelijk via onze website.

 

Meer informatie over de acties van Stichting GoedeDoelenDag Nieuwkoop vindt u op de prachtige website van de stichting: www.GoedeDoelenDagNieuwkoop.nl en via de Facebookpagina.

bottom of page